Isnin, 22 November 2010

~ Appointment dengan PAED lagi ~

Assalamualaikum semua...
Orang kata diam itu lebih baik, daripada berkata2 tetapi isinya merapu... bimbang pula dituduh syok sendiri. Kalau asyik bercerita tentang benda yang sama je dikhuatiri nanti akan ada yang bosan pula. Lantaran itu, saya lebih selesa membiarkan blog ini sepi jika tidak mempunyai apa2 cerita terbaru dan menarik yang ingin saya kongsikan untuk tatapan semua. Sebenarnya saya sangat2 kagum dengan teman2 blogger yang lain yang sangat2 rajin mengupdate blog, banyaknya idea mereka kan...

Okey, berbalik pada tajuk... macam biasalah appoinment ngan Paed dah ditetapkan setiap 6 bulan sekali, Oftalmologi (mata) pula setahun sekali ( setelah 2 1/2 tahun saya tak pergi gara2 merasa kesian kat aina), dan Pakar Neuro pun setahun sekali (ni lagi best, orang2 kat sana cakap nak datang baru tpon amik tarikh). Hmmm, tapi tiap2 bulan kena hadap Speech Terapi, Gerak kerja dan Fisioterapi tapi selalu sangat saya mengelat sekarang ni hehehe... motifnya tak terlayan gak nak pergi... kan :)

Seawal pukul 8.30 pagi saya dah terpacak kat klinik pakar PAED, selalunya diorang bagi waktu temujanji pukul 11 pagi tapi hari ni awal pulak. Masa daftar tadi tengok orang pun tak ramai. Lega jugak saya rasa sebab tak perlu menunggu lama macam selalu... sampai 2,3 jam menunggu. Tapi aina bad mood la pulak sebab kena bangun awal, dahlah semalam tido lambat. Bagi makan taknak, minum pun taknak. Sampaikan doktor nak check pun dia tak kasi, nanges aje... pun susah jugak!!! Tak kisah la, dah sudah dah pun kan aina... Berat aina tadi 9.1kg. Doktor kata okey... ada peningkatan. Aina sekarang dah boleh naik turun katil dan sofa sendiri, dah boleh bercakap banyak patah perkataan juga dan sangat banyak kerenah hokey... asyik suh saya melawa aje konon nak keluar berjalan la tu.. Apapun layan jelah foto2 terbaru aina ni...



Sekian
~ Wassalam ~

5 ulasan:

ummu berkata...

salam Sue
akak kalau temujanji di Kuantan, biasanya balik tengah hari.tapi kalau di Temerloh,ya Rabbi,sampai ke petang.sabar jelah kan.

terharu tengok Aina di atas sejadah tu.Allah sayangkan Aina, sebab tu Aina kecil2 lagi, Allah dah beri ujian yang berat.

Sueriani Ali berkata...

Wsalam ummu,
Letihkan menunggu, tapi untuk kebaikkan kena harung juga. Aina dulu pun check mata kata Kuantan, PAED pula kat kemaman tapi saya transfer ke Melaka semua, senang. Cuma neuro je tak tukar, still kat HUSM...

nuyin2u berkata...

seronoknya aina dah pandai mcm2

Sueriani Ali berkata...

nuyin2u..
itulah dia, bila dah besar ni ada je akal dia...

mayangsayang berkata...

sue, saya sekadar silent reader aje.. ape2 pun kagum dgn ketabahan sue.. semoga aina sehat spt sediakala... muahhhh sayang aina....