Sabtu, 1 Mei 2010

~BALik KAMpung PArt I~

Agak lama saya tak update blog rupanya...
Sebenarnya saya ketandusan idea dan takde apa2 yang menarik
yang boleh saya kongsikan untuk tatapan teman2 semua...

Berbalik pada tajuk asal, sebenarnya minggu lepas saya balik Terengganu...
Seminggu jugaklah saya disana...
Baru semalam balik melaka...
Puas makan laksa kuah putih dan buah gajus masak lemak..
Mesti ramai yang tak pernah dengar, kan?
Suami saya pun pelik... ada ke buah gajus masak lemak??
Ada, masakan orang kampung...
Terlupa pulak nak snap gambar...
Sepanjang di kampung saya asyik makan aje...
Berat badan pun makin menimbun sekarang ni...
hehehe...
Cuaca dikampung agak panas, malam pun panas...
Tak macam biasa, rumah kayu malam biasanya sejuk...
Tapi kali ni, malam pun terasa bahangnya...
Nak keluar berjalan pun malas...
Akhirnya memerap aje dirumah, tapi seronok...
Rasa macam tak puas je berada dikampung...
Aina pun seronok je, yelah ramai yang melayan...
Oh ye, aina sekarang semakin lasak, dah tak boleh duduk diam...
Dia sekarang dah boleh meniti dari kerusi ke dinding, sampai ke dalam bilik
Tapi saya sentiasa mengawasinya, bimbang kalau2 aina jatuh terlentang...
Aina cukup suka bermain bola dan menonton video klip pelajar2 AF
Paling dia suka, naik kereta... tak tido pun takpe asal dapat keluar...
Kalau satu hari tak dapat berjalan, bukan main gelisah lagi dia...
Panjanglah pulak entry kali ni...
Okeylah, cukup dulu setakat ni...
Bersambung lagi pada entry akan datang...
aina kat umah mak, masa ni umur dia 1 tahun 3 bulan

8 ulasan:

Naimatul Hafizah Nor Rodin berkata...

oh, balik kampung rupanya. patut pun lama menyepi. seronoknya dapat balik kampung. lama pulak tu....mesti aina seronok berada di kampung,kan?

saSha a.K.a MumYalya berkata...

patutla tak nampak akk ku sorang ni..balik kg diam2 ye..ade kepok lekor ole2 tak?hahaha..
aina mesti happy :)

Sueriani Ali berkata...

Fiza,
Lama tak balik, sekali balik meriah la.. aina pun ceria je, ramai kat sana..

saSha,
ada lagi kepok lekor ni, datanglah umah kaksu.. kt krubong aje... ;)

Lady of Leisure berkata...

lady pun baru je balik kampung ni heheheh

Sueriani Ali berkata...

Lady,
bestkan balik kampung...

pzey yazid berkata...

x sempat nk jumpe aina..

Sueriani Ali berkata...

pzey, next time k...
dh start cuti ke?

pzey yazid berkata...

24hb 5 bru start cuti..