Rabu, 13 Januari 2010

Sesi Fisioterapi

orang lain wat fisio kat dalam, tp dia ni nak duk kat luar jugak

Fisio hari ini berjalan dengan lancar dan memuaskan. Jika sebelum2 ni, sesi fisio tak sampai pun setengah jam.. tp ari ni catat sejarah sebab lebih dari 1 jam. Sesi terapi pada hari ini dikendalikan oleh Pn. Siow. Hmmm.. honestly, saya memang cukup suka ngan mdm. Siow tuhh.. She is very friendly and soft spoken.. baik lak tuh.. She knows very well how to handle a patient like my daughter..

Pn. Siow amat teruja bila saya tunjukkan pic nie :-

pic ni diambil pada 18/11/2009
" so nice, dia buat sendiri ke? very good!!" .. camtu ler katanya sambil ketawa.. then lagi " anak u memang boleh jalan..".. hehehe... i hope so.. bile? hanya masa yang menentukan.. sampai bile nak duk dlm ni? kan?
btw sy sedang mempertimbangkan samada nak beli :-
Vtech - Sit-to-Stand Learning Walker  - Image ini?

atau


ini?


13 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

alhamdulillah... nampak semakin aktif.. bila jumpa orang yang friendly and soft spoken ni hati kita pun jadi tenang kan...

sue79 berkata...

Syukur sangat..
Ye la lady, org mcm ni banyak beri kite semangat dan dorongan..
takdelah kite rasa cam give up je..

Naimatul Hafizah Nor Rodin berkata...

kak sue,
seronok kan bila tgk perkembangan positif anak kita....mmmm, semoga aina terus maju.

sue79 berkata...

sama2lah kita doakan ye..

saSha a.K.a MumYalya berkata...

salam perkenalan sue..me ni org melaka tau..tapi duk putrajaya :-)
btw,i lagi suka yg buaian tu..lepas aina da pandai jalan pun masih boleh guna..just an opinion :-)

sue79 berkata...

salam kenal.. thanx for visiting. actually tu bukan buaian, tp walker type moonwalk.. sarungkan kat anak bila dia berjalan pastu kita pegang kat atas.. takdelah kita membongkok aje pegang tangan dia. tp masalahnye klu kita tak pegang, takdelah dia berjalan.

saSha a.K.a MumYalya berkata...

muahaha..baru ku tau le..kalo camtu better yg tolak jer tu.. ;p

um. masyitah berkata...

alhamdulillah perkembangan anak sue semakin memberangsangkan.
syukurlah dapat fisioterapist yang cakna macam mdm siow.saya pernah dapat 2 fisioterapist yg menunjukkan komiteman jitu di HTAA Kuantan dan UIAM dahulu

ieda berkata...

salam..selamat berkenalan..dah pandai memanjat tu tak lama lg berjalanlah aina nie..
cuba kurangkan guna walker tu sb walker melambatkan bb berjalan.ia buat otot kaki bb tak begitu kuat & bb jd dependent kpd walker.

sue79 berkata...

tq ieda for sharing..

Eyta@hot mama berkata...

Salam perkenalan Sue.Terima kasih sudi jadi follower. Nak bg pendapat sikit ni.Bg kitakan rasanya tak perlu la beli walker tu, sbb aina dah pandai memanjat. Tu tak lama lagi berjalan la tu. Kita pun ada anak buat umur 3 tahun yg istimewa dan comel mcm Aina ni. Alhamdulillah dah berjalan sendiri. Iman tak pernah guna walker pun Sue.

Eyta@hot mama berkata...

Btw lupa nak bgtau..comel betul budak Aina ni..suka tengok dia senyum..

sue79 berkata...

Eyta@hotmama.. tq 4 sharing.. tu le, tak beli pun lagi. skrg dah boleh jalan sikit2, berpimpin la.. dia belum berani nak lepas tangan g..