Ahad, 27 Jun 2010

~ SEr0nokNYa BAliK KAMpunG~

Boleh dikatakan sebulan sekali saya balik Terengganu, boleh dikatakan ada je event yang menyebabkan saya terpaksa balik kampung. Sebenarnya saya tak kisah pun, suka lagi ada tapi yang tak tahannye penat badan la sebab perjalanan yang jauh dan mengambil masa 6 jam pulak tu. Phewwww...

Tujuan saya balik kampung baru2 ni adalah disebabkan majlis pertunangan abang saya yang dilangsungkan pada 18 Jun 2010 di Kuala Terengganu. Dah lama tak berkonvoi ramai2 macam ni, sekali sekala seronok juga berjalan2 dengan adik beradik ni. Ingat lagi dulu2, kitaorang selalu berkonvoi ramai2 dan pergi bercuti bersama2. Seronok sangat waktu tu, tapi sekarang ni semua dah kawin jadi harapkan ada majlis kenduri atau cuti yang panjang macam ni ler kitaorang boleh bergathering...

Tahniah dan selamat bertunang..
Kredit untuk Asmida Abizaid untuk gambar ini

Sepatutnya hari minggu tu saya dah bertolak balik ke Melaka tetapi disebabkan oleh ada beberapa hal yang masih belum selesai, terpaksalah suami saya balik Melaka sendirian. Kat umah mak takde line internet lak tu, tu yang lambat hapdet blog ni...


Mak dara dan anak2 dara di Masjid Terapung Kuala Ibai..
Sempat lagi posing tu...




to be continue...

4 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

tengok masjid terapung teringat masa dok sana dulu...

Naimatul Hafizah Nor Rodin berkata...

seronok aina dikelilingi saudara. fiza balik kg, perjalanan ambil masa 2 jam pun penat dan sakit badan. ni kan pulak 6 jam perjalanan...

saSha a.K.a MumYalya berkata...

cantiknya rumah baru ni..hihi
wah..rajinnya akk blik ganu sebulan sekali..letih tu perjalanan..tapi mesti seronok :)

Sueriani Ali berkata...

Lady,
pernah duk kat Terengganu ke dulu?

Fiza,
kalau ada flight dari melaka ke kerteh dah lama saya jd regular customer hihihi... jalan jauh ni penat tapi seronok :)

saSha,
cantik ke? thanks..
penat tapi seronok :)